H κατανάλωση σαλάτας βοηθά στην αντιμετώπιση της ουλίτιδας;

Το νιτρικό άλας αποτελεί σημαντικό συστατικό πολλών φυτών, καθώς παρατηρείται και αυξημένη η συγκέντρωση του σε πολλά λαχανικά.

Ενώ το αλάτι και οι μεταβολίτες του έχουν θεωρηθεί στο παρελθόν βλαβερά για την υγεία, μια νέα έρευνα μας αποδεικνύει τις ευεργετικός και θεραπευτικές  ιδιότητες του νιτρικού άλας.

Το νιτρικό άλας που καταναλώνουμε, μετατρέπεται από τους μικροοργανισμούς του εμπεριέχονται στο σάλιο μας σε νιτρώδες άλας, το οποίο με την σειρά του μετατρέπεται από το όξινο περιβάλλον  του στομαχιού μας σε  μονοξείδιο του αζώτου. Η αύξηση του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα οδηγεί σε μείωση της συστολικής και διαστολικής πίεσης του αίματος.

Το νιτρώδες άλας και το μονοξείδιο του αζώτου παρουσιάζουν επίσης και αντιμικροβιακή δράση ενάντια σε πολλούς ανθρώπινους παθογόνους μικροοργανισμούς. Σε έρευνα που διεξήχθη σε γκρουπ ατόμων με ουλίτιδα, δόθηκε για 14 μέρες και 3 φορές την ημέρα smoothie λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικό άλας, και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της φλεγμονής των ουλών σε σχέση με ένα άλλο γκρουπ ατόμων που δεν κατανάλωναν λαχανικά.

Τα λαχανικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε νιτρικό άλας είναι με σειρά προτεραιότητας:

  • Ρόκα
  • Μαϊντανός
  • Μαρούλι
  • Lollo rosso
  • Σπανάκι
  • Αντίδια
  • Λάχανο
  • Παντζάρια

Did you like this? Share it!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ